Суди в Іспанії враховуватимуть добробут домашніх тварин під час розлучень

Суди в Іспанії враховуватимуть добробут домашніх тварин під час розлучень

Укрінформ
В Іспанії внесли зміни до законодавства, за якими домашніх улюбленців визнали розумними істотами, яких не можна просто відібрати у власника у разі розлучення: тепер суди враховуватимуть їхній добробут.

Якщо виявиться, що з тварин знущались, кривдникам можуть заборонити бачитися з власними дітьми, передає Укрінформ із посиланням на El Pais.

Тварини в Іспанії більше не матимуть статус об'єкта, тож їх не можна буде вилучити, покинути, погано з ними поводитися або розлучити їх з одним із власників у разі розлучення подружжя. При цьому зміни законодавства стосуються всіх тварин, незалежно від того домашні вони чи дикі.

Так, оновлене законодавство передбачає спільну опіку над тваринами, навіть якщо пара розлучиться. До речі, у жовтні 2021 року Мадридський суд вже надав розлученій парі спільну опіку над їхнім собакою. Суддя вирішив не розглядати тварину як власність та постановив, що чоловік та жінка доглядатимуть за домашнім улюбленцем, міняючись щомісяця.

Серед інших нововведень: суддя зможе змінити умови догляду за твариною, коли це необхідно, а також встановити, яким чином витрати на домашню тварину мають покриватися між двома сторонами тощо.

Також суди при розлученні можуть обмежити батькам можливість бачити своїх дітей, якщо виявиться, що вони жорстоко поводилися зі своїми домашніми тваринами.

Домашніх улюбленців також можна буде включати до заповітів. В іншому випадку їх передадуть спадкоємцям опікуна тварини, адміністративному органу, або центру, що опікується покинутими тваринами. Якщо жоден зі спадкоємців не схоче стати опікуном тварини, її можуть передати третій особі для догляду та захисту.

Окрім того, оновлене законодавство зазначає, що якщо хтось знайшов загублену тварину, її слід передати власнику або людині, яка за нею доглядає, якщо немає ознак, що тварину покинули спеціально або що з неї знущалися. У такому випадку треба буде повідомити про це у відповідні органи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-