Бельгія посідає перше місце в Європі за кількістю пограбувань - ЗМІ

Бельгія посідає перше місце в Європі за кількістю пограбувань - ЗМІ

Укрінформ
Бельгія опинилася у першому рядку серед країн Європейського Союзу та країн-кандидатів за кількістю пограбувань.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у публікації бельгійського видання «The Brussels Times».

«Кількість пограбувань у Бельгії є, у середньому, втричі вищою, ніж, у середньому, по Європі. Тут відбувається, в середньому, 146,7 випадків пограбувань з використанням насильства на кожні 100 000 населення... В ЄС цей показник складає, у середньому, 60 випадків. Бельгія посідає вершину списку, за нею ідуть Іспанія (134,1) та Португалія (108)», - йдеться у повідомленні з посиланням на дані Європейського статистичного агентства Eurostat.

Загалом у Європі в період 2016-2019 років рівень пограбувань, що були зареєстровані поліцією, знизився на 11 відсотків. Певне зниження злочинності відбулося і в Бельгії, де ще у 2010 році відбувалося 200 пограбувань на кожні 100 000 населення.

Найменше пограбувань зареєстровано в Угорщині, де відбувається менш як сім випадків пограбування на кожні 100 000 населення.

Видання зауважує, що дані Євростату є достовірними, але вони відображують лише офіційну статистику, що надається країнами-членами, де стан вуличної злочинності та система обліку випадків пограбування, можуть суттєво відрізнятися.

Зокрема, високий показник кількості пограбувань у Бельгії пояснюється тим, що громадяни країни не вагаються в таких випадках звертатися до правоохоронних органів та робити відповідні заяви, оскільки покладаються на існуючу в країні систему страхування та компенсаційних виплат. Тож сумне «перше місце» Бельгії у пограбуваннях навряд чи свідчить про найвищий рівень вуличної злочинності, оскільки не в усіх європейських країнах офіційна статистика точно відображує певні тенденції та соціальні явища, у тому числі довіру людей до правоохоронців або до системи страхування.

При цьому нападам піддаються невеликі об’єкти – заправки, невеликі магазини, аптеки тощо. Великі фінансові установи, на кшталт банків або фінансових сховищ, не потрапляють у цей перелік.

Нагадаємо: Євростат (Eurostat) — статистична організація Європейської Комісії, головний офіс якої розташований у Люксембурзі.

Ця установа, що почала діяльність у 1972 році, проводить дослідження та статистичний аналіз результативності всіх напрямків політики ЄС, включаючи економіку, енергетику, торгівлю, правоохоронну та інші сфери. Ці дані є важливими під час оцінки ситуації та в процесі прийняття рішень ключовими Європейськими інституціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-