До Казахстану прибули білоруські десантники

До Казахстану прибули білоруські десантники

Укрінформ
Білоруські «миротворці» сил ОДКБ п’ятьма літаками прибули до Казахстану.

Про це повідомляє МИР24, передає Укрінформ.

Білоруських миротворців до Казахстану доставили літаками Іл-76 для врегулювання ситуації. У складі – рота вітебських бійців-десантників. Усі вони – військовослужбовці-контрактники.

«На місці вони допоможуть у врегулюванні ситуації», — заявляє телеканал.

Раніше генеральний секретар ОКДБ Станіслав Зась говорив, що термін перебування «миротворців» ОДКБ у Казахстані залежатиме від ситуації та рішення влади країни.

Також увечері 6 січня уряд Вірменії ухвалив рішення щодо участі підрозділу своїх збройних сил у «миротворчій операції» в Казахстані.

Як повідомляв Укрінформ, МВС Казахстану заявило, що під час зіткнень з протестувальниками загинуло 18 силовиків та ще 748 отримали поранення. 

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, у ніч на 6 січня розпочалася «антитерористична операція». 

Представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень". 

За даними опозиційного політика Жасарала Куанішаліна, в Алмати загинули щонайменше 30 осіб.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініат повідомила, що більш як 1000 людей постраждали в результаті масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано. 

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників у Казахстан.

У країну вже прибули перші підрозділи російських військових зі складу про миротворчих сил ОДКБ. За даними міжнародного розвідувальної спільноти InformNapalm, ці підрозділи РФ брали участь в агресії проти України як під час операції із захоплення та окупації Криму, так і у бойових діях на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-