Канада продовжує боротися за справедливість для родичів жертв PS752 - Трюдо

Канада продовжує боротися за справедливість для родичів жертв PS752 - Трюдо

Укрінформ
Канада продовжить докладати зусилля щодо встановлення справедливості для родичів жертв катастрофи літака PS752, збитого в Ірані у січні 2020 року.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на пресконференції з питань пандемії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, глава канадського уряду нагадав, що наближаються другі роковини трагічної катастрофи літака МАУ.

"У цей складний період ми згадуємо жертв рейсу PS752 та інших авіакатастроф. Родини, які сумують, ще один святковий сезон зустрічають з порожніми стільцями біля столу. Знайте, що ми підтримуємо вас, що ми боремося за вас”, - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада й надалі підтримуватиме рідних жертв авіакатастрофи "у вимаганні підзвітності та справедливості”.

Як повідомляв Укрінформ, літак Boeing 737-800NG із реєстраційним номером UR-PSR авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня 2020 року. Загинули всі 176 людей, які були в літаку: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

Уранці 11 січня, після кількох днів заперечень, в Ірані офіційно визнали вину за збиття українського літака з зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони, яке назвали помилковим, і взяли на себе відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-