У ще одній області Казахстану розпочали «антитерористичну операцію»

У ще одній області Казахстану розпочали «антитерористичну операцію»

Укрінформ
У Кизилординській області Казахстану сьогодні, 6 січня, розпочалася «антитерористична операція» на тлі протестів, які вже кілька днів тривають у країні.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал Orda.kz

Глава регіону Гульшара Абдикалікова підтвердила проведення "АТО" в області.

Зазначається, що зараз у Кизилординській області діє червоний рівень терористичної небезпеки.

Vlast.kz зазначає, що в Атирауській, Мангістауській, Актюбінській та Кизилординській областях перекрито залізничні колії. Скасовано рух 25 потягів. 

Як повідомляв Укрінформ, МВС Казахстану заявило, що під час зіткнень з протестувальниками загинуло 18 силовиків та ще 748 отримали поранення

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, у ніч на 6 січня розпочалася «антитерористична операція»

Представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень"

За даними опозиційного політика Жасарала Куанішаліна, в Алмати загинуло щонайменше 30 осіб.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініат повідомила, що більш як 1000 людей постраждали в результаті масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано. 

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, незважаючи на те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників у Казахстан.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-