Сила альянсу Європи та США не вимірюється танками та ракетами – Бербок

Сила альянсу Європи та США не вимірюється танками та ракетами – Бербок

Укрінформ
Обговорення єдиної лінії США і Німеччини та ЄС загалом щодо Росії є однією з основних тем візиту міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок до США 5 січня.

Про це дипломат заявила перед початком своєї першої робочої поїздки до Вашингтона, передає Укрінформ.

«Сила трансатлантичного альянсу не вимірюється танками та ракетами, але в першу чергу тим, що ми стоїмо разом, коли це важливо – коли потрібно захищати фундаментальні норми міжнародного права і відстоювати наші спільні цінності. Ми сповнені рішучості діяти разом, щоб захистити європейський мирний порядок», - підкреслила Бербок.

Вона зазначила, що стосовно Росії загальний меседж європейців та уряду США зрозумілий: «дії Росії мають чіткий цінник, і єдиний вихід із кризи – це діалог». Протягом останніх кількох днів і тижнів це було неодноразово заявлено російському уряду. «Зараз ми вступаємо у вирішальну фазу, коли на різних рівнях очікують важливі переговори. І навіть якщо формати розмов різняться, наші послання як трансатлантичних партнерів до уряду в Москві завжди лишаються однакові», - заявила глава німецького МЗС.

Вона підкреслила важливість трансатлантичних зв’язків і того, що, чим складніші часи, тим важливіше мати міцні партнерські відносини, а в європейців немає сильнішого партнера, ніж США. Це стосується не лише поточних політичних питань і питань безпеки, а й економічної сфери та таких глобальних питань, як вирішення кліматичної кризи.

Бербок додала, що з американським колегою Ентоні Блінкеном вже обговорювали багато питань на зустрічі G7 в Ліверпулі наприкінці минулого року. Вона також звернула увагу на те, що партнерів у ЄС і в G7 об’єднує мета зміцнити демократію, демократичні інститути та зробити їх більш стійкими до внутрішніх і зовнішніх загроз.

Програма одноденного візиту, який відбувається за день до першої річниці штурму Капітолія, передбачає також зустріч зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі. Серед тем обговорення - головування Німеччини в G7 цього року.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-