США і Туреччина обговорили загрозу ескалації Росії щодо України

США і Туреччина обговорили загрозу ескалації Росії щодо України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу провели телефонну розмову, в ході якої йшлося про загрози ескалації з боку РФ щодо України.

Як повідомляє Укрінформ про це Блінкен повідомив на своїй сторінці у Твіттері.

«Хороша розмова з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Сполучені Штати та Туреччина продовжують тісну координацію щодо загрози російської ескалації в Україні та окремо щодо поглиблення двостороннього співробітництва як союзників по НАТО», - повідомив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, Державний секретар США Ентоні Блінкен з колегами з країн Бухарестської дев'ятки (Б9) у понеділок обговорили ситуацію, пов’язану з нарощуванням російських військ уздовж кордону України, в ході якої йшлося про необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників.

Раніше Президент США Джо Байден у ході телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським сказав про те, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-