Кількість політв'язнів у Білорусі сягнула 970 - правозахисники

Кількість політв'язнів у Білорусі сягнула 970 - правозахисники

Укрінформ
Протягом грудня кількість політв'язнів у Білорусі збільшилася на 82 особи – до 970.

Такі цифри оприлюднив Правозахисний центр «Весна», передає Укрінформ.

«Кількість політв'язнів за місяць збільшилася на 82 особи і на 30 грудня становила 970 осіб, продовжуючи неухильно зростати», - йдеться у повідомленні.

Правозахисники вказують, що триває процес притягнення до кримінальної відповідальності учасників протестних виступів проти фальшування результатів президентських виборів, а також інакодумців та критиків влади. Залишається поширеною практика політично мотивованих звільнень з роботи прибічників демократичних змін.

За даними ПЦ «Весна», упродовж грудня до учасників мирних акцій протесту застосовано 29 адміністративних арештів загальною тривалістю 381 доба. Сюди ж відносяться затримання громадян за використання біло-червоно-білої символіки, у тому числі у приватних оселях.

«Катування, як і раніше, застосовуються в ході розслідування політично мотивованих кримінальних справ», - додають правозахисники.

Нагадаємо, у Білорусі у серпні 2020 року спалахнули масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада вдалася до жорстокого придушення виступів, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимності режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-