Німеччина почала головування у G7

Німеччина почала головування у G7

Укрінформ
Німеччина почала річне головування в групі G7.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Протягом року Німеччина очолюватиме G7, групу з семи економічно сильних демократичних країн. Ми використаємо наше президентство, щоб зробити цю групу країн першовідкривачем кліматично нейтральної економіки та справедливого світу», - заявив з цього приводу канцлер Олаф Шольц у своїй першій новорічній промові.

Головна увага Берліна буде зосереджена на таких питаннях як захист клімату, боротьба з пандемією та зміцненні міжнародного співробітництва та демократії в усьому світі.

Більш детальну програму, як заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, презентують незабаром.

Нещодавно міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок висловила сумнів у тому, що Росія ближчим часом повернеться до групи провідних західних економік. «Звичайно, дуже боляче, що Росія виключила себе з цього кола, анексувавши Крим», – сказала Бербок, додавши, що після агресивних дій Росії в 2014 році було правильно дати зрозуміти, що не можна просто продовжувати business-as-usual з РФ. «На даний момент не можна передбачити, коли Росія зможе повернутися – поточна ескалація не полегшує ситуацію», - заявила глава МЗС з огляду на нинішню ескалацію на російсько-українському кордоні.

Саміт лідерів Німеччини, Великобританії, США, Франції, Італії, Японії та Канади заплановано провести з 26 по 28 червня в замку Ельмау поблизу Гарміш-Партенкірхена в Альпах у Баварії, як у 2015 році.

Група Семи була заснована в 1975 році тодішнім федеральним канцлером Німеччини Гельмутом Шмідтом і президентом Франції Валері Жискаром д'Естеном під час глобальної економічної кризи, спочатку як G6, через рік до неї долучилась Канада. В 1998 році група поповнилася Росією, яку було виключено в 2014 році через анексію українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-