В Анталії випала рекордна кількість опадів

В Анталії випала рекордна кількість опадів

Фото, відео
Укрінформ
В Анталії за добу випала рекордна кількість опадів у районі Оваджик. Через ураган та рясні опади провінцію внесено до червоної зони. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DHA.

«В Анталії було досягнуто найвищого показника опадів з 2018 року. У районі Оваджик випало 490 кг опадів на квадратний метр», - повідомили метеорологи.

У 2018 році у цьому районі було зафіксовано кількість опадів - 421 кг на квадратний метр.

У інших районах провінції також зафіксовано сезонні рекорди. Станом на 6:00 п'ятниці, в районі Коркутелі випало опадів 371,4 кг на квадратний метр, Дьошемеалти - 243,9, Кемері - 199,4, Кепезі - 191, Кумлуджі - 180, Фініке - 167,7.

Швидкість вітру досягала 125 кілометрів у Кемері та 77 кілометрів у Коньяалти, що в місті Анталія.

В Анталії випала рекордна кількість опадів / Фото: Mustafa Çiftçi, Orhan Çiçek, АА

Опади спричинили повінь у різних районах міста Анталія, деякі дороги в районах Кемер і Кумлуджа були закриті через затоплення. Дощ лив протягом ночі, у результаті чого деякі сільськогосподарські угіддя, особливо в районі Кумлуджа, були затоплені. З послабленням дощу рівень води почав спадати.

Як повідомляє державне метеоуправління, дощі триватимуть до 13.00 сьогодні, провінцію внесено до червоної зони. Окрім того, метеорологи попереджають, що в північних районах Егейського моря, у західному та центральному Середземномор’ї пориви вітру досягатимуть 90 км/год.

Як повідомляв Укрінформ, ураган та значні опади тривають в Анталії з вечора середи. У результаті негоди затоплено вулиці та житлові будинки, є випадки пошкодження будинків, автівок, повалення дерев, затоплення човнів. Про людські жертви чи поранення не повідомлялося.

Фото: Mustafa Çiftçi, Orhan Çiçek, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-