ПАР повідомляє про спад хвилі коронавірусу, зумовленої штамом Омікрон

ПАР повідомляє про спад хвилі коронавірусу, зумовленої штамом Омікрон

Укрінформ
Уряд Південно-Африканської Республіки заявив у четвер про спад четвертої хвилі пандемії, зумовленої штамом Омікрон, яка пройшла з незначною кількістю смертей.

Про це передає Укрінформ з посиланням на «Нью-Йорк таймз».

«Швидкість, з якою четверта хвиля, спричинена Омікроном, піднялася, досягла піку й потім пішла на спад, приголомшлива», - сказав Фарід Абдулла з Південноафриканської ради медичних досліджень. - Пік за чотири тижні і стрімкий спад – ще через два... Це була радше повінь після зливи, а не хвиля». Зростання числа смертей за цей період було невеликим, а в останній тиждень, за словами посадовців, «незначним».

Очевидно, така сама динаміка захворюваності спостерігатиметься в інших країнах

«Нас чекає важкий січень, оскільки кількість випадків захворювання зростатиме, досягне піку, а потім швидко піде на спад», - сказав колишній науковий співробітник Центру контролю та профілактики захворювань, епідеміолог з Університету Вашингтона Алі Мокдад.

Омікрон, що характеризується десятками мутацій, був уперше виявлений у Ботсвані та ПАР наприкінці листопада. Він швидко став домінувати в Південній Африці, внаслідок чого захворюваність різко досягла пандемічного піку, що спостерігався минулої зими, перевищивши 23 000 випадків на добу.

У Південній Африці загальна кількість випадків захворювання знижується вже два тижні поспіль. За останній тиждень вона впала на 30% і становила в середньому менш як 11 500 на день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-