Нідерландці через жорсткий локдаун масово їдуть на шопінг до Бельгії

Нідерландці через жорсткий локдаун масово їдуть на шопінг до Бельгії

Укрінформ
Нідерландці «атакують» магазини, кафе та ресторани в сусідній Бельгії.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на BNdestem.nl, у Нідерландах від 19 грудня діють нові більш жорсткі обмежувальні заходи через коронавірус, розважальні заклади, магазини, кафе, бари та ресторани у країні закриті.

«Наплив нідерландців, які через карантин у своїй країни, ходять по магазинах або обідають у Бельгії викликає роздратування у мешканців сусідньої Бельгії», - йдеться у повідмоленні.

Зазначається, що дороги, які ведуть з Нідерландів до Бельгії перевантажені. Через великі затори автомобілістам доводиться стояти годинами, зокрема, в напрямку Антверпена.

Губернатор Антверпена Кеті Беркс назвала такі дії нідерландців нерозумними та безвідповідальними.

Фото: Brabants Dagblad / Maarten van Helvoirt

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав нідерландців не їздити до сусідніх країн, щоб не наражати себе та інших на небезпеку.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах запровадили жорсткий карантин через COVID-19.

Для того, щоб запобігти швидкому розповсюдженню нового штаму коронавірусу Омікрон, в країні до 14 січня 2022 року закрито кафе, бари, ресторани, розважальні центри, перукарні, салони краси та спорт зали. Залишаються відкритими лише супермаркети, аптеки та магазини першої необхідності. Професійні спортивні змагання проводитимуться, але без присутності глядачів. Усі навчальні заклади також закриті. Мешканців країни закликають працювати вдома та приймати не більше двох гостей на день. Виняток становить лише Різдво та Новий рік, тоді дозволено приймати максимум чотирьох гостей. Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) зазначив, що спалах Омікрону в Нідерландах очікується на Різдво та Новий Рік.

Також влада країни розгортає маштабну кампанію з ведення бустерної дози вакцини від COVID-19 для всього дорослого населення. Додаткову дозу до кінця січня мають отримати близько 9,5 млн. осіб.

Перше фото: Gerlach Hochstenbach

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-