Усі працівники в Нью-Йорку відсьогодні мусять зробити COVID-щеплення

Усі працівники в Нью-Йорку відсьогодні мусять зробити COVID-щеплення

Укрінформ
У понеділок у Нью-Йорку набула чинності вимога щодо обов’язкової вакцинації всіх працівників приватних підприємств, яку мер Білл де Блазіо назвав «найрадикальнішою в країні».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The New York Times.

Відтепер усі роботодавці у Нью-Йорку зобов'язані перевіряти, чи їхні працівники отримали бодай одне щеплення проти COVID-19. Утім, ця вимога не поширюється на тих, хто працює дистанційно.

«Я на 110% переконаний, що це правильне рішення, особливо в умовах шаленого поширення Омікрону, - сказав де Блазіо. - Не знаю, чи з’явиться інший штам, але точно знаю, що найкращий захист - зробити всім щеплення».

Як зазначає видання, минає останній тиждень роботи де Блазіо на посаді мера, і досі незрозуміло, як ставитиметься до цього рішення його наступник Ерік Адамс (поки що він відмовлявся коментувати цю ініціативу).

За останні місяці де Блазіо прийняв кілька зобов’язальних рішень щодо щеплення. Він зажадав вакцинації приблизно 300 тис. державних службовців, а також персоналу та відвідувачів ресторанів, спортивних залів, розважальних закладів.

Такі вимоги викликали невдоволення деяких керівників підприємств, які відстоюють можливість забезпечити для противників вакцинації тестування на коронавірус.

Подібну вимогу президента Байдена щодо вакцинації працівників приватного сектора у січні має розглянути Верховний суд США.

За останніми даними, бодай одну дозу COVID-вакцини отримали 80,5% мешканців Нью-Йорка, майже 72% - повністю щеплені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-