У ДР Конго відбулися сутички армії та бойовиків, десятки загиблих

У ДР Конго відбулися сутички армії та бойовиків, десятки загиблих

Укрінформ
У Демократичній Республіці Конго відбулися сутички між армією та озброєними угрупованнями, загинули 12 цивільних та 38 бойовиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Зазначається, що сутички відбулися у провінції Ітурі, де армія веде бойові дії проти «Об’єднаних Демократичних Сил» (ОДС), афілійованих з ІДІЛ, та проти місцевих повстанців з угруповання CODECO. Цивільні були вбиті бойовиками ОДС.

За даними ЗМІ, в ході однієї операції військові ДР Конго вбили сім бойовиків ОДС та взяли в полон ще одного. В іншій операції, за підтримки гелікоптерів, було ліквідовано 31-го бойовика CODECO, ще декількох поранили.

Зазначається, що CODECO («Кооперація за розвиток Конго») є релігійною сектою та озброєним угрупованням, до якого входять бойовики з племені Ленду. ОДС є озброєним угрупованням, сформованим у 1990-х радикальними ісламістами. З 2019 року це угруповання увійшло до складу «Ісламської Держави» та діє спільно з бойовиками ІДІЛ. ОДС стоять за останніми атаками у столиці Уганди Кампалі в листопаді цього року. Тоді внаслідок вибухів біля управління поліції та будівлі парламенту загинули чотири людини і більше 30 зазнали травм.

ЗМІ відзначає, що Уганда та Демократична Республіка Конго спільно діють проти бойовиків ОДС. Зокрема, раніше ДР Конго погодилася провести антитерористичну операцію, у тому числі із застосуванням авіаударів та наступом сухопутних військ на регіон, контрольований ОДС.

Як повідомляв Укрінформ, в Уганді суд звинуватив 15 людей в організації вибухів у столиці країни Кампалі, серед звинувачених – вагітна жінка.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-