Через новий штам COVID-19 у світі скасовані чи затримуються майже 9000 авіарейсів

Через новий штам COVID-19 у світі скасовані чи затримуються майже 9000 авіарейсів

Укрінформ
Після масових скасувань авіарейсів на різдвяні свята через стрімке поширення нового штаму COVID-19 Омікрон, із початком нового тижня ще більша кількість пасажирів не може скористатися авіаперельотами – лише в понеділок по всьому світу скасовано та затримано близько дев'яти тисяч вильотів.

Про це свідчить статистика, оприлюднена на спеціалізованому сайті FlightAware.com, який відстежує дані авіаційного трафіку по всьому світу, передає Укрінформ.

Зокрема, станом на 17.30 за Києвом, загалом відмінено понад 2,4 тис. авіарейсів, затримано майже 6,6 тис. вильотів.

Причому найбільше скасованих рейсів (421) припадає на китайського авіаперевізника China Eastern. У першій п’ятірці також зазначені китайська Air China, індонезійська Lion Air, а також дві американські компанії SkyWest та Alaska Airlines.

У загальному «стоп-списку» позначені також інші крупні міжнародні перевізники, у тому числі United, Delta, KLM, Turkish Airlines, Air France та десятки інших.

Водночас деякі компанії – головним чином азійські перевізники – вже оголосили про скасування вильотів на вівторок та середу.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня, у день святкування Різдва у світі було скасовано понад 2,5 тис. рейсів, затримано понад 5,3 тис. вильотів. Повідомляється, що причиною таких перебоїв у сезон відпусток стала хвиля зараження штамом Омікрон, а також стрімке зростання кількості випадків COVID-19 серед персоналу авіаперевізників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-