У США помер Едвард Осборн Вілсон – його називали «Дарвін сьогодення»

У США помер Едвард Осборн Вілсон – його називали «Дарвін сьогодення»

Укрінформ
В американському штаті Массачусетс у віці 92 років помер «Дарвін сьогодення», видатний американський натураліст, біолог, двічі лауреат Пулітцерівської премії Едвард Осборн Вілсон.

Як передає Укрінформ, про смерть науковця повідомляється на сайті його фундації E.O.Wilson Biodiversity Foundation.

Зазначається, що Е.О. Вілсон помер 26 грудня у місті Берлінгтон, що в американському штаті Массачусетс, у віці 92 років.

«Його даром була глибока віра в людей та нашу спільну людську рішучість врятувати світ природи», - зазначила в посмертній присвяті науковцю президент фундації Паула Ерліх.

Вілсона називали «Дарвіном сьогодення» та «людиною-мурахою» за його передовий вклад в ентомологію та, зокрема, в мірмекологію – науку, що вивчає мурах.

Він є автором понад 30 книг (за дві з яких – «Про природу людини» та «Мурахи» отримав Пулітцерівську премію) та 430 наукових статей, деякі з яких є найцитованішими в історії та видані у таких наукових журналах як Naturе чи Science.

Вілсон також отримав понад 150 престижних нагород та медалей по всьому світу, понад 40 почесних докторських ступенів. Він був почесним членом понад 30 всесвітньо відомих та престижних організацій, академій та інститутів. Його запрошували читати лекції у понад 100 університетів та інститутів по всьому світу. На його честь було названо кілька видів тварин.

Фото: facebook.com/eowilsonfoundation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-