Штати скорочують термін ізоляції для лікарів, які хворіють на COVID-19

Штати скорочують термін ізоляції для лікарів, які хворіють на COVID-19

Укрінформ
У Штатах Центри з контролю над захворюваннями (CDC) скоротили термін обов'язкової самоізоляції для медпрацівників, які безсимптомно хворіють на COVID-19.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Голос Америки".

"Термін скорочено з десяти до семи днів. Медпрацівники зможуть повернутись до роботи, за умови негативного тесту на COVID-19, зробленого протягом двох днів до повернення. Також повністю вакциновані медпрацівники, які отримали бустерне щеплення, можуть не дотримуватись самоізоляції після контакту "високого ризику" з інфікованими", - йдеться у повідомленні.

Нові правила покликані підготувати американську медичну систему до нового спалаху коронавірусу, на тлі поширення більш заразного штаму "Омікрон".

"Громада в охороні здоров'я готується до очікуваного зростання кількості пацієнтів, через"Омікрон", - заявила директорка CDC Рошель Валенські, представляючи нові рекомендації.

Влада штату Нью-Йорк оголосила про скорочення періоду обов'язкової ізоляції до п'яти днів для працівників життєво важливих професій. Про це 24 грудня заявила губернаторка штату Кейті Гочул.

Скорочений термін застосовується для вакцинованих працівників, які не мають симптомів, або мають легкі симптоми і не мають підвищеної температури впродовж 72 годин без жарознижувальних ліків. При поверненні на роботу такі особи повинні будуть носити маски, а от тестуватись не обов'язково.

"Це не "Дельта", – заявила Гочул. – Це не перший штам. Це "Омікрон", який поки і я підкреслюю – поки – на основі даних з тих місцевостей у світі, де він вдарив спочатку, не має такого жорсткого впливу".

Нагадаємо: штам "Омікрон" домінує у США. На нього припадало понад 73% заражень на COVID-19 за період 11-18 грудня, повідомляє CDC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-