Тривало три місяці: виверження вулкана на Ла Пальмі завершилося

Тривало три місяці: виверження вулкана на Ла Пальмі завершилося

Укрінформ
На Канарських островах офіційно оголосили про завершення виверження вулкана Кумбре-В'єха на канарському Ла Пальма, що тривало три місяці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Вулкан, який почав вивергатися 19 вересня, затих 13 грудня, але влада відклала оголошення про завершення виверження до Різдва.

Директор Національного географічного інституту Канарських островів Марія Хосе Бланко сказала, що всі індикатори вказують на те, що виверження вичерпало себе, але вона не відкидає повторної активації вулкана в майбутньому.

Під час виверження лава розлилася по схилу гори, зруйнувавши близько 3000 будинків, церкви та багато бананових плантацій. Проте людських жертв вдалося уникнути.

Лава покрила площу 1219 гектарів.

З 7000 евакуйованих жителів більшість повернулися додому, але багато будинків, що встояли перед стихією, стали непридатними для проживання.

Уряд пообіцяв виділити понад 400 мільйонів євро на реконструкцію, але деякі жителі та компанії скаржаться на надто повільне надходження коштів.

Як повідомлялося, напередодні Різдва тисячі людей у ​​костюмах Санта-Клауса взяли участь у благодійному забігу Мадридом, щоб зібрати гроші для постраждалих від виверження вулкана Кумбре-В'єха.

Фото: Marcos Moreno, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-