У сфері оборонно-промислового комплексу розслідуються 155 кримінальних проваджень

У сфері оборонно-промислового комплексу розслідуються 155 кримінальних проваджень

Укрінформ
У сфері оборонно-промислового комплексу України здійснюється розслідування 155 кримінальних проваджень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

В ОГП під головуванням заступника генпрокурора Максима Якубовського відбулося засідання міжвідомчої робочої групи у сфері протидії кримінальним та іншим правопорушенням в оборонному секторі держави.

Як зазначається, учасники групи погодили спільні заходи для належної взаємодії Офісу генпрокурора, органів досудового розслідування, міністерств і відомств задля протидії злочинності в оборонному секторі.

У ході засідання учасники наголосили на необхідності недопущення втрати майна, фондів, земель та об’єктів права інтелектуальної власності державного концерну "Укроборонпром" та інших підприємств, що входять до його складу.

Також були обговорені проблемні питання та ризики в реалізації положень закону України "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності".

Крім того, предметом обговорення стали заходи, направлені на забезпечення ефективності розгляду та реалізації матеріалів внутрішнього аудиту, перевірок, службових розслідувань та інформацій вищевказаних органів.

Зокрема повідомляється, що лише оборонним відомством протягом поточного року до органів прокуратури направлені близько 200 таких матеріалів.

"Учасники наради зазначили, що від їх належного розгляду залежить продуктивність діяльності для забезпечення законності, а тому узгодили механізм звірки та взаємодії з цих питань", - повідомляють в Офісі генпрокурора.

Уточнюється, що до складу робочої групи входять працівники ОГП, керівники та представники Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державного концерну "Укроборонпром", Національної поліції України, Державного бюро розслідувань, Національного агентства з питань запобігання корупції та Служби безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику гендиректора одного з державних підприємств концерну "Укроборонпром".

За даними ДБР, посадовець просив у представника іноземної компанії понад 80 тисяч гривень за сприяння в отриманні позитивної відповіді для експортної операції. Зокрема фігурант гарантував вплив на Державну службу експортного контролю України щодо надання листа-роз’яснення про те, що нібито одна з деталей до кулемета не є товаром військового та подвійного призначення й не підлягає експортному контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-