Штати та Японія розробили спільну операцію на випадок надзвичайної ситуації на Тайвані

Штати та Японія розробили спільну операцію на випадок надзвичайної ситуації на Тайвані

Укрінформ
Збройні сили Японії та США розробили план спільної операції в разі «непередбачуваних обставин» на Тайвані.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Згідно з планом, корпус морської піхоти США створить тимчасові бази на ланцюзі островів Нансей, що тягнеться від японських префектур Кагосіма та Окінава в бік Тайваню, на початковому етапі можливої надзвичайної ситуації на Тайвані. Американські військові розгорнуть свою високомобільну артилерійську ракетну систему на тимчасовій базі, а японські збройні сили нададуть матеріально-технічну підтримку в таких сферах, як постачання боєприпасів і палива.

У Японії та США є близько 40 ділянок-кандидатів уздовж ланцюга Нансей, що складається з приблизно 200 островів, зокрема безлюдних.

Нагадаємо: Тайвань має власну адміністрацію, що не залежить від материкового Китаю з 1949 року, коли острів став притулком для представників сил Гоміндану, що зазнали поразки від комуністів у китайській громадянській війні. Офіційно Тайвань називає себе «Китайською Республікою», не визнаючи легітимність проголошеної в 1949 році КНР, яка, своєю чергою, вважає Тайвань своєю бунтівною провінцією.

Як «Китайську Республіку» Тайвань офіційно визнано 15 країнами-членами ООН, багато інших мають з ним економічні та культурні зв’язки без офіційного визнання. Останнім часом на Тайвані лунають заклики до проголошення незалежності острова. У Пекіні водночас посилюється риторика щодо Тайваню. Аналітики не виключають, що КНР може спробувати взяти острів під контроль силою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-