Таліби заборонили лікарям приймати жінок без супроводу чоловіків

Таліби заборонили лікарям приймати жінок без супроводу чоловіків

Укрінформ
Влада «Талібану» в афганській провінції Ґазні заборонила лікарям надавати допомогу жінкам, якщо їх на прийом не супроводжує чоловік.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Раніше жінки могли приходити до лікарень у супроводі родичок, проте комісія талібів ухвалила, що це «незаконно та аморально», якщо жінка звертається до лікарні без відома чоловіків. Від лікарів зажадали не надавати допомогу таким пацієнткам та не впускати їх до лікарень.

Джерело видання повідомило, що заборона поширюється і в інших провінціях Афганістану через так зване Міністерство ісламського призову та орієнтації. Це відомство, наприклад, у середині грудня ухвалило, що жінкам заборонено відкривати обличчя та будь-яку частину тіла. Жителькам Афганістану тепер дозволено надягати тільки бурку, паранджу (повністю закрите вбрання) або нікаб (одяг з прорізом для очей), і лише темних кольорів.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня таліби почали без бою заходити до Кабулу. Невдовзі Талібан заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського Емірату Афганістан.

ЗМІ писали раніше, що з Афганістану просочується інформація про зґвалтування, побиття та приниження жінок. За даними The Guardian, багато жінок та дівчат змушені кидати свої сім'ї та тікати з захоплених талібами населених пунктів. У багатьох районах, захоплених талібами, вже запровадили нові правила, включаючи обмеження на пересування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-