AstraZeneca заявила, що курс із трьох доз її вакцини захищає від Омікрону

AstraZeneca заявила, що курс із трьох доз її вакцини захищає від Омікрону

Укрінформ
Курс із трьох доз вакцини проти коронавірусу, яку розробила компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом, ефективний проти штаму коронавірусу Омікрон.

Про це повідомила фармацевтична компанія в четвер, посилаючись на дані лабораторного дослідження Оксфордського університету, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, дослідження вакцини Vaxzevria засвідчило, що після курсу щеплення з трьох її доз захист проти Омікрону в цілому подібний до захисту від варіанту вірусу Дельта після двох доз.

Рівень антитіл проти штаму Омікрон після повторного щеплення був вищим, ніж у людей, які одужали від COVID-19, зазначає виробник.

І хоча попередні дані досліджень є позитивними для компанії, AstraZeneca заявила, що співпрацює з Оксфордським університетом у створенні вакцини проти штаму Омікрон.

У компанії також заявили, що науковці Оксфордського університету, які проводили дослідження, були незалежними від тих, хто працював над вакциною разом з AstraZeneca.

Фото: scanpix

Експерти проаналізували зразки крові людей, інфікованих коронавірусом, і тих, хто був вакцинований двома дозами та зробив бустерне щеплення, а також тих, хто раніше був заражений іншими варіантами коронавірусу. Зокрема, були досліджені зразки від 41 людини, яким введено три дози Vaxzevria.

Результати дослідження, які ще не опубліковані в рецензованому медичному журналі, збігаються з результатами інших компаній - виробників вакцини — Pfizer-BioNTech і Moderna. Вони також заявили, що третя доза їхніх вакцин ефективна проти штаму Омікрон.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, штам коронавірусу Омікрон зафіксували у 106 країнах.

У світі станом на ранок 23 грудня зафіксовано 277 523 045 випадків COVID-19, зокрема 5 393 374 летальні, одужали 248 606 198 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-