У Грузії черговий суд щодо справи Саакашвілі відбудеться в січні

У Грузії черговий суд щодо справи Саакашвілі відбудеться в січні

Укрінформ
Черговий процес у справі про незаконний перетин кордону експрезидентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі у Тбіліському міському суді відбудеться 13 січня 2022 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Грузія Online.

Засідання заплановане на 15:00 за київським часом.

У середу суд провів перше засідання для розгляду справи по суті. Сам Саакашвілі не був присутній на процесі – його адвокати послалися на поганий стан здоров'я експрезидента, який проходить курс реабілітації після 50-денного голодування у військовому госпіталі у Горі.

І сторона захисту, й обвинувачення звернулися до суду з клопотанням. Прокуратура вимагає додати до справи результати експертизи трьох телефонів Саакашвілі. Захист не був з цим згодний, але суд клопотання задовольнив.

У свою чергу адвокати експрезидента вимагають додати до справи висновок центру «Емпатія» щодо стану Саакашвілі – суд погодився і з цим.

Також адвокати Саакашвілі вимагали відновити Саакашвілі право на телефонні дзвінки, проте суд у цьому відмовив.

Як повідомлялося, 20 жовтня Саакашвілі був офіційно обвинувачений у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув у грузинський порт Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Ще четверо людей притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що надавали допомогу Саакашвілі у незаконному перетині кордону. Їхня справа виділена в окреме провадження.

За останні вісім років, які Саакашвілі не було в Грузії, він був засуджений до шести років ув'язнення. У січні 2018 року Саакашвілі був визнаний винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі про помилування засуджених за вбивство службовця банку Сандро Гіргвліані в 2006 році, а в листопаді 2018 року — у перевищенні службових повноважень і організації завдання шкоди здоров'ю людини у справі про побиття в 2005 році депутата Валерія Гелашвілі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-