Військові медики США створюють вакцину проти всіх штамів COVID-19

Військові медики США створюють вакцину проти всіх штамів COVID-19

Укрінформ
Американські вчені інституту досліджень, який входить до складу Армії США, розробили та успішно провели перший етап випробування на людях вакцини, здатної ефективно протистояти різним штамам COVID-19, а також іншим різновидам SARS.

Про це йдеться в повідомленні американського спеціалізованого видання Defense One, передає Укрінформ.

«Через кілька тижнів вчені з Інституту досліджень імені Волтера Ріда Армії США планують анонсувати розробку вакцини, ефективної проти COVID-19 та всіх його варіантів, у тому числі Омікрону, а також попередніх вірусів SARS, які спричинили смерть мільйонів людей по всьому світу»,- зазначається в повідомленні.

Робота над новою вакциною триває майже два роки – з моменту, коли армійська лабораторія отримала перший зразок ДНК вірусу COVID-19 на початку 2020 року. Відтоді відділ інфекційних захворювань інституту Волтера Ріда зосередився на створенні вакцини, яка могла би бути ефективною проти всіх потенційних варіантів COVID-19.

Вакцина має назву Spike Ferritin Nanoparticle або SpFN. На початку цього року був завершений етап випробування цього препарату на тваринах з позитивними результатами. Перша фаза випробувань на людях, під час яких вакцина тестувалася проти Омікрону та інших штамів, успішно завершилася цього місяця. Попереду ще друга й третя фаза випробувань на добровольцях.

На відміну від існуючих вакцин, у SpFN використовується білок, схожий за формою на футбольний м’яч з 24 гранями, що дозволяє утримати шипи кількох штамів коронавірусу на різних гранях білка.

Як повідомляв Укрінформ, повна вакцинація, а також введення бустерної дози проти COVID-19 з одночасним дотриманням правил соціального дистанціювання та гігієни поки що залишаються найбільш ефективними шляхами для збереження здоров’я населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-