ООН виплатить Талібану майже $6 мільйонів за гарантії безпеки – Reuters

ООН виплатить Талібану майже $6 мільйонів за гарантії безпеки – Reuters

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй планує виплатити близько $6 мільйонів Талібану, аби убезпечити свою роботу в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що цю суму в ООН планують виплатити наступного року. Кошти призначаються для міністерства внутрішніх справ Афганістану, чиї співробітники охороняють гуманітарну місію організації. Про це свідчать документи ООН з бюджетом місії в Афганістані, до яких отримали доступ журналісти.

ЗМІ відзначає, що заступник прессекретаря ООН Фархан Хак підтвердив наміри організації заплатити Талібану за гарантії безпеки. Зокрема він зазначив, що ООН має працювати у країні, аби запобігти гуманітарній кризі, відтак її обов’язок – піклуватися про безпеку усіх співробітників.

Водночас багато експертів критикують організацію за те, що вона фактично фінансує Талібан, в уряді якого є міністри, розшукувані ФБР та іншими правоохоронними структурами за воєнні злочини. Зокрема йдеться про міністра внутрішніх справ Сіраджуддіна Хаккані, якого звинувачують у терористичних атаках під час 20 років бойових дій та зв’язках з Аль-Каєдою.

Як повідомляв Укрінформ, понад 100 колишніх афганських військових були вбиті або зникли безвісти під час правління Талібану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-