Байден заспокоїв американців: Локдауну через Омікрон не буде

Байден заспокоїв американців: Локдауну через Омікрон не буде

Укрінформ
Президент США звернувся до нації у зв’язку з поширенням Омікрон-штаму коронавірусу, оголосивши про нові заходи боротьби з пандемією та закликавши громадян не панікувати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виступаючи в Білому домі Байден зазначив: попри здатність нового штаму швидко поширюватися, ситуація сьогодні значно відрізняється від початку пандемії у 2020 році, коли не було ні вакцин, ані ліків, а також бракувало життєво важливого медичного обладнання. Тож нині, за словами американського лідера, немає жодної необхідності оголошувати локдаун.

«Зараз не березень 2020 року, - сказав він. - Двісті мільйонів американців вакциновано. Ми готові, ми знаємо більше, ми впораємося».

Водночас Байден піддав критиці «небезпечну дезінформацію на кабельному телебаченні й у соціальних мережах». Він також засудив компанії та діячів, котрі «заробляють гроші, поширюючи брехню й допускаючи дезінформацію, яка може вбити їхніх власних клієнтів та прихильників».

Президент США вкотре закликав громадян зробити щеплення, а тих, хто вже пройшов вакцинацію - отримати додаткову дозу. Він наголосив, що в невакцинованих «значно вищий ризик опинитися в лікарні або навіть померти».

«Невакциновані несуть відповідальність за свій власний вибір», - констатував Байден.

За словами глави Білого дому, він доручив підготувати тисячу військових медиків для допомоги перевантаженим лікарням, створити резервні об'єкти у підпорядкуванні Федерального агентства з надзвичайних ситуацій, а також підготувати поставки захисного спорядження в найураженіші коронавірусом райони країни. Окрім того, він оголосив про розширення федеральної мережі пунктів вакцинації та тестування на COVID-19.

Байден також анонсував закупівлю 500 мільйонів експрес-тестів, які безплатно поширюватимуть серед населення. Їх надсилатимуть за запитом через інтернет починаючи з січня.

Як повідомлялося, 21 грудня у США зареєстрували перший летальний випадок унаслідок інфікування штамом коронавірусу Омікрон. Помер 50-річний чоловік, який не був вакцинований і мав серйозні проблеми зі здоров’ям.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-