У ЄС очікують, що схвалення вакцини Novavax прискорить бустерне щеплення

У ЄС очікують, що схвалення вакцини Novavax прискорить бустерне щеплення

Укрінформ
Єврокомісія, після відповідного рішення Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА), надала ринкову авторизацію для п’ятої вакцини проти COVID-19 на території ЄС – вакцини Nuvaxovid компанії Novavax, та сподівається, що це допоможе прискорити кампанію вакцинації та бустерні щеплення в країнах Євросоюзу.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії

«В часи, коли варіант Омікрон набув швидкого поширення, і коли нам потрібно збільшити зусилля з вакцинації та з поширення бустерних щеплень, я особливо задоволена рішенням авторизувати вакцину Novavax. Це п’ята безпечна та ефективна вакцина у нашому вакцинному портфоліо, що пропонує додатковий захист для громадян Європи проти пандемії. Хай ця пропозиція переконає всіх, хто ще не пройшов вакцинацію, що настав час її зробити», - зазначила з цього приводу Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Компанія Novavax уклала контракт із Єврокомісією 4 серпня 2021 року на поставку вакцини. Після отримання ринкової авторизації Novavax зможе поставити до 100 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, починаючи з першого кварталу 2022 року. Контракт дозволяє країнам-членам закупити додаткові 100 мільйонів доз вакцини протягом 2022-2023 років. На перший квартал наступного року країни-члени ЄС вже замовили 27 мільйонів доз цієї вакцини проти коронавірусу.

Ці зусилля доповнюють можливості для проведення вакцинації в ЄС, враховуючи також домовленість з BioNTech/Pfizer на постачання 2,4 мільярда доз вакцини, поставки 460 мільйонів доз вакцини Moderna, 400 мільйонів доз AstraZeneca та 400 мільйонів доз Janssen.

Як повідомлялося, станом на тепер, Єврокомісія надала умовну ринкову авторизацію для поширення на території ЄС вакцинам від п’яти виробників – BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson та Novavax.

За даними Worldometer, станом на 21 грудня, у світі зафіксували 275 815 930 випадків зараження коронавірусом, з них 5 377 168 – летальних, одужали 247 498 889 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-