Нова Зеландія посилює заходи для стримування Омікрону

Нова Зеландія посилює заходи для стримування Омікрону

Укрінформ
Нова Зеландія скоротить розрив між введенням вакцини COVID-19 та бустерними дозами, а також відкладе поетапне відкриття кордонів у межах заходів щодо стримування ковід-варіанту Омікрон.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Міністр з боротьби з COVID-19 Кріс Хіпкін повідомив журналістам, що уряд погодився на «комплекс запобіжних заходів» у світлі загрози, яку становить штам коронавірусу.

Розрив між другою дозою вакцини та ревакцинацією буде скорочено з шести до чотирьох місяців, а це означає, що 82 відсотки вакцинованих новозеландців мають пройти ревакцинацію до лютого.

Суворі прикордонні правила Нової Зеландії поки що успішно стримують поширення Омікрону в суспільстві. Єдині зареєстровані випадки були у мандрівників, які перебувають у керованій ізоляції та карантині.

Плани дозволити мандрівникам з Австралії самоізолюватися з 17 січня замість того, щоб проходити керовану ізоляцію, було перенесено на кінець лютого.

На думку новозеландського міністерства охорони здоров'я, відкрити кордони в середині січня, як планувалося, «становить занадто високий ризик на даному етапі».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Всесвітня організація охорони здоров'я закликала людей скасувати деякі зі своїх планів на відпустку, щоб захистити здоров'я населення, оскільки новий штам коронавірусу Омікрон стрімко поширюється по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-