В Ефіопії урядові війська відвоювали місто зі спадщини ЮНЕСКО

В Ефіопії урядові війська відвоювали місто зі спадщини ЮНЕСКО

Укрінформ
Ефіопська армія відвоювала у повстанців з Фронту Визволення Народу Тиграю (ФВНТ) місто Лалібела, яке перебуває у списку спадщини ЮНЕСКО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що уряд оголосив про визволення міста на тлі заяви ФВНТ про відступ з усіх районів у регіонах Амхара та Афар. Коли саме ефіопська армія увійшла до міста, ЗМІ не повідомляє.

Місто Лалібела розташоване на 400 кілометрів на північ від Аддис-Абеби. У ньому містяться 11 середньовічних печерних монастирів, висічених у скелях. Ці пам’ятки місцевої християнської культури були одним з найпривабливіших туристичних місць країни. Також Лалібела, яка в Середньовіччі була столицею Ефіопії, включена до списку спадщини ЮНЕСКО.

ЗМІ відзначає, що конфлікт в Ефіопії триває вже понад 13 місяців. Зазначається, що протягом війни загинули тисячі людей, ще 2 мільйони були змушені шукати нові домівки, а сотні тисяч опинилися під загрозою голоду.

Як повідомляв Укрінформ, Організація Об’єднаних Націй звинуватила обидві сторони збройного конфлікту в Ефіопії у масових порушеннях прав людини.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-