У Таїланді зафіксували перший випадок зараження Омікроном всередині країни

У Таїланді зафіксували перший випадок зараження Омікроном всередині країни

Укрінформ
У Таїланді виявили перший випадок локальної передачі штаму коронавірусу Омікрон в Південно-Східній Азії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Омікрон виявили у тайської жінки, яка, за даними міністерства охорони здоров'я, заразилася коронавірусом від свого чоловіка-колумбійця, який повернувся в Таїланд з Нігерії в листопаді. Пара була повністю щеплена вакциною AstraZeneca.

На тлі цього МОЗ Таїланду заявило, що розглядає введення обов'язкового карантину для іноземних відвідувачів через побоювання з приводу поширення штаму коронавірусу Омікрон.

Також міністерство пропонує повернути карантин в готелях і програму «пісочниця». Ця програма дозволяє туристам відвідувати готелі без карантину, надаючи сертифікати про вакцинацію.

За словами міністра охорони здоров'я Анутіна Чарнвіракула, пропозиція буде внесена в урядову робочу групу з COVID-19 найближчим часом. Інших подробиць він не надав.

Наразі в Таїланді виявлено 63 людини, інфіковані варіантом Омікрон, один випадок локальної передачі, а решта — завезені з-за кордону.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 20 грудня зафіксовано понад 275 мільйонів випадків зараження коронавірусом, зокрема 5 370 457 летальних, одужали 246 766 389 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-