У Німеччині на вулиці вийшли тисячі антиваксерів та «ковід-дисидентів»

У Німеччині на вулиці вийшли тисячі антиваксерів та «ковід-дисидентів»

Відео
Укрінформ
Тисячі противників антиковідних заходів вийшли на вулиці німецьких міст у вихідні. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані поліції різних земель.

Так у Нюрнберзі, за даними місцевої поліції, в неділю протестували від 9 до 12 тисяч «ковід-дисидентів» при тому, що зареєстровано на акцію під назвою «Школярі повстають – виступаємо проти обов’язкової вакцинації» було 1000 людей.

До демонстрації, організованої рухом Querdenker (Альтернативне мислення) долучилися лідери правої партії «Альтернатива для Німеччини». Нюрнберзький альянс Nazistopp різко розкритикував це та провів контрдемонстрацію.

Загалом у Баварії в суботу пройшли у різних містах кілька демонстрацій, в яких нараховувалося понад 15 тисяч людей.

У Гамбурзі близько 8 тисяч людей пройшли центром міста, вони протестували переважно проти вакцинації дітей.

У Шверіні кількість учасників сягала двох тисяч, прийшло багато сімей з дітьми.

У столиці Берліні, попри заборону, невеличка кількість антивакцинаторів зібралася перед Бранденбурзькими воротами.

Протестні демонстраціїї відбулися також у Фрайбурзі, Дюссельдорфі, Франкфурті, Трірі тощо. В Дрездені, де традиційно сильні протестні настрої, при тому, що Саксонія є рекордсменом за кількістю хворих на 100 тисяч населення, влаштували автопробіг, в якому взяли участь близько 185 транспортних засобів.

Протести були переважно мирними, лише в Котбусі, де активісти змогли мобілізувати до трьох тисяч громадян, дійшло до сутичок з поліцією, яка затримала 15 найбільш активних протестувальників з числа ультраправих.

У Хемніці, Саксонія, в неділю під час несанкціонованої акції група противників коронавірусних заходів напала на поліцейського та поранила його. Протягом усього дня поліцейські чергували в різних місцях з метою недопущення проведення заборонених демонстрацій.

Влада ФРН виключила можливість введення локдауну на свята, але закликає людей робити щеплення та обмежити контакти. До того ж, схвалено обов’язкову вакцинацію для окремих професій.

У світі, станом на ранок 19 грудня, зафіксували 274 551 879 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 367 036 смертей, одужали 246 371 841 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-