За добу мігранти 76 разів намагалися перетнути кордон із боку Білорусі - польські прикордонники

За добу мігранти 76 разів намагалися перетнути кордон із боку Білорусі - польські прикордонники

Укрінформ
Прикордонна служба Польщі повідомляє, що за останню добу було підтверджено 76 спроб нелегального перетину польського кордону з території Білорусі. 

Як передає Укрінформ, про це інформує Польське радіо.

"Прикордонна служба Польщі повідомляє, що за останню добу було підтверджено 76 спроб нелегального перетину польського кордону з території Білорусі. Неподалік населеного пункту Черемха польські прикордонники затримали 20 людей, котрі хотіли перетнути польський кордон", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла виданню речниця Прикордонної служби Анна Міхальська, зазначена спроба була в суботу, 18 грудня, о 21:00: «Група мігрантів перерізала огорожу в двох місцях, намагаючись силою увійти на територію Польщі. Мігранти кидали каміння у бік польських військових, які охороняють кордон. Одночасно білоруські прикордонники намагалися осліпити польських солдатів лазерами та стробоскопами. Група з 20 мігрантів перетнула кордон, але на польській території їх затримали прикордонники і доставили до білоруського кордону. Під час акції ані прикордонники, ані мігранти не були поранені і не вимагали медичної допомоги».

Речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин написав у Твітері, що білоруські служби формують малі групи мігрантів, яких потім висилають під польський кордон з метою форсування огорожі.

«Білоруські служби працюють над радикалізацією настроїв іноземців та підсилюють в них агресію. Режим Лукашенка стимулює політичну кризу на кордоні з Білоруссю», - написав Жарин.

Від початку року польський кордон з території Білорусі намагалося перетнути майже 40 тисяч осіб.

Як повідомлялося, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано приблизно 40 тис. спроб нелегально перетнути кордон.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-