У Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті – Ясько

У Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті – Ясько

Укрінформ
У Міхеїла Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті, що спричинено насильством і тортурами, яких він зазнав у Глданській в'язниці.

Як передає Укрінформ із посиланням на Грузія Online, про це заявила депутат Верховної Ради Ліза Ясько після того, як відвідала політика у Горійському військовому шпиталі.

За її словами, з урахуванням цих симптомів не можна переводити Саакашвілі до Руставської в'язниці.

«Він дуже слабкий, і в цьому напрямі немає нічого нового. Можу ще раз сказати, що процес реабілітації має відбуватися на волі. Посттравматичний синдром, який є у Міхеїла Саакашвілі, впливає як на фізичне, так і на ментальне здоров'я. У нього спостерігаються епізоди втрати пам'яті, що спричинено тим насильством і тортурами, яких він зазнав у Глданській в'язниці», - заявила Ясько.

За її словами, чи буде Саакашвілі присутній на судовому процесі, наміченому на 22 грудня, здебільшого залежить від його стану здоров'я.

1 жовтня 2021 року Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ.

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада його перевели до лікарні в'язниці № 18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його "тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели до реанімації.

Пізніше колишнього президента Грузії перевезли до військового шпиталю до міста Горі, оскільки його самопочуття погіршилося. Там Саакашвілі припинив голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-