У Сан-Франциско оголосили надзвичайний стан через злочинність і наркоманію

У Сан-Франциско оголосили надзвичайний стан через злочинність і наркоманію

Укрінформ
У США мер Сан-Франциско Лондон Брід оголосила у п'ятницю надзвичайний стан у центральному районі міста Тендерлойн, який потерпає від злочинності та наркоманії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «The New York Times».

Протягом багатьох років цей район був центром торгівлі наркотиками, лідирував за смертністю від передозування, а також за кількістю бездомних.

Мер заявила, що здійснюватиме «агресивні» заходи проти «жахливих вулиць» свого міста.

«Ми переживаємо кризу й маємо реагувати відповідним чином, - заявила вона на пресконференції у п'ятницю. - Занадто багато людей помирає в місті, занадто багато людей валяється на наших вулиця (через передозування наркотиками, - ред.)».

Оголошення надзвичайного стану є частиною комплексу заходів, спрямованих на припинення вуличного продажу викрадених товарів, розширення повноважень поліції щодо нагляду за порядком, надання наркоманам можливості обирати між лікуванням та в’язницею.

Мер заявила, що надзвичайний стан дасть місту можливість подолати бюрократичну тяганину і збільшити фінансування поліції. Він має бути схвалений міською наглядовою радою протягом наступних семи днів і діятиме не більш як 90 днів.

Нагадаємо: торік у Сан-Франциско від передозування наркотиками загинуло удвоє більше людей, ніж від коронавірусу. Цього року в місті було зареєстровано майже 29 тисяч повідомлень про крадіжки та скоєно 53 вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-