Данські вчені виявили рідкісний побічний ефект вакцини Moderna

Данські вчені виявили рідкісний побічний ефект вакцини Moderna

Дослідження
Укрінформ
Вакцина від COVID-19 виробництва компанії Moderna має вчетверо вищий ризик такого рідкісного побічного ефекту, як міокардит (запалення серцевого м’язу), ніж у вакцини компаній Pfizer-BioNTech.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на дослідження данських вчених.

Зазначається, що це дослідження враховує дані щодо майже 85% данців, або 4,9 мільйонів людей віком 12 і старше, які зробили щеплення однією з мРНК-вакцин.

«Вакцинація мРНК-1273 (Moderna) пов’язане з вищим ризиком міокардиту або міоперикардиту серед населення Данії», - йдеться в дослідженні.

Водночас вчені відзначають, що такі наслідки є надзвичайно рідкісними для обох вакцин. Дослідники знайшли 1 випадок міокардиту на 74 100 чоловік, вакцинованих препаратом Pfizer-BioNTech, та 1 випадок на 23 800 вакцинованих Moderna. Обидва ці випадки серцевої хвороби не мали важкого перебігу.

ЗМІ відзначає, що попередні дослідження вчених з Ізраїлю та США показували ризик міокардиту після вакцинації мРНК-вакцинами Pfizer/BioNTech та Moderna.

Як повідомляв Укрінформ, науковці заявляють, що COVID-19 з більшою імовірністю може викликати серцево-судинні захворювання, ніж будь-яка вакцина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-