У ПАР вважають суворі обмеження на відвідання країни упередженим кроком – посол України

У ПАР вважають суворі обмеження на відвідання країни упередженим кроком – посол України

Укрінформ
У Південно-Африканській Республіці вважають упередженим кроком запровадження багатьма державами світу суворих обмежень на відвідання країни через новий штам коронавірусу Омікрон.

Про це розповіла посол України в ПАР, Мозамбіку і Ботсвані Любов Абравітова в інтерв’ю Укрінформу.

«Якщо ви пам’ятаєте, штам Дельта спочатку теж називали південноафриканським, тому що він був ідентифікований у Південній Африці. Але це зовсім не означало, що цей вірус походив саме звідси. Власне, така ж ситуація наразі відбувається і з Омікроном. Тож можна сказати, що південноафриканські країни стали заручниками того, що вони ідентифікували й оприлюднили цю інформацію, оскільки інші країни, які вже мають пандемічний досвід, вирішили вжити заходів на упередження, щоб запобігти розповсюдженню цього штаму», - сказала вона.

Водночас, зауважила посол України, дослідницька практика засвідчила, що в окремих країнах Європи штам Омікрон виявили навіть у людей, які не подорожували в ПАР і не комунікували з приїжджими звідти.

Абравітова нагадала, що авіалінії, які мають пряме сполучення з ПАР, на певний період скасували авіарейси, а низка європейських країн, Канада, США заборонили в’їзд південноафриканцям і окремим громадянам країн півдня Африки. Україна теж пішла цим шляхом.

«Звісно, для південноафриканців це стало великим ударом, особливо якщо взяти до уваги, що зараз у ПАР і загалом у регіоні туристичний сезон, і великий відсоток ВВП країни формується саме завдяки туристичному бізнесу. Тому такий крок сприймається у ПАР як упереджений», - зазначила посол.

Вона поінформувала, що наразі в ПАР повністю вакциновано 25 млн населення, і це серйозний показник.

«Наразі прогнозувати ситуацію дуже складно, але, я впевнена, що дуже скоро всі ці обмеження будуть переглянуті», - зазначила Абравітова.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, новий штам хвороби COVID-19 Омікрон зафіксували вже у 77 країнах. У Британії зафіксували першу смерть від цього варіанту вірусу.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 17 грудня зафіксували 273 237 321 випадок COVID-19, зокрема 5 353 127 летальних, одужали 245 306 190 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-