Мігранти намагалися «форсувати» річку на білорусько-польському кордоні

Мігранти намагалися «форсувати» річку на білорусько-польському кордоні

Укрінформ
Упродовж минулої доби дві групи мігрантів з Близького Сходу намагалися потрапити до Польщі з території Білорусі, одна з них - через річку Свіслоч.

Про це повідомляє у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

"Вчора, 16 грудня, польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 93 особи. На відрізку кордону, що охороняється прикордонною заставою у Дубичах Церковних, кордон намагалася перетнути група з 11 осіб. Вони кидали (у польських силовиків – руд.) шумові петарди", - зазначають прикордонники.

Крім того, на відрізку, який охороняється прикордонною заставою у Бобровниках, група з 9-ти осіб намагалася переправитися на польський бік понтоном через річку.

За інформацією поліції Підляського воєводства, напередодні поліцейські затримали за допомогу у нелегальному перетині кордону двох громадян Білорусі і громадянина України. Вони хотіли перевезти загалом вісьмох іноземців.

Як повідомлялося, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано приблизно 40 тис. спроб нелегально перетнути кордон.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Фото: Прикордонна служба Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-