Держдеп підрахував, що кількість терактів у світі торік зросла на 10%

Держдеп підрахував, що кількість терактів у світі торік зросла на 10%

Укрінформ
Кількість терористичних атак, а також людей, які загинули внаслідок них по всьому світу, у 2020-му зросла більш як на 10% у порівнянні з попереднім роком.

Такі дані оприлюднив під час телефонного брифінгу в. о. координатора з питань контртероризму Держдепартаменту США Джон Годфрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Кількість терористичних атак, як і загальна кількість жертв, у 2020 році зросла більш ніж на 10% у порівнянні з 2019 роком», - повідомив Гофрі, коментуючи останній звіт Держдепу стосовно боротьби з тероризмом.

За його словами, це пов’язано в тому числі з діяльністю залишків терористичного угруповання ІДІЛ, активність яких простежується не лише в Іраку та Сирії, а і в інших країнах. Зокрема, 2020 року внаслідок атак ІДІЛ загинуло більше людей, ніж будь-коли: тільки в Західній Африці - майже 5 тис. (проти 2,7 тис. у 2017 році).

Водночас, за даними Держдепу, на Близькому Сході та в Африці активно діяли різноманітні угруповання, пов’язані з Аль-Каїдою.

Представник адміністрації США також указав, що у 2020 році Іран продовжував підтримку діяльності терористичних утворень. Зокрема, сприяв активності таких організацій як Хезболла й ХАМАС в Лівані, Сирії, Ємені, Іраку.

Окрім того, суттєво зросла загроза екстремізму за расовими та етнічними ознаками в глобальних масштабах. У цьому зв’язку Годфрі згадав угруповання «Російський імперський рух» та його керівництво, яке у квітні 2020 року США визнали міжнародними терористами.

Нагадаємо, Державний департамент США щороку видає звіт стосовно боротьби з глобальним тероризмом. Він аналізує активність терористичних угруповань по всьому світу, а також інформує про контртерористичні зусилля уряду Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-