Ризик хвороб серця у вакцинованих стосується тільки людей до 40 років

Ризик хвороб серця у вакцинованих стосується тільки людей до 40 років

Дослідження
Укрінформ
Науковці заявляють, що COVID-19 з більшою імовірністю може викликати серцево-судинні захворювання, ніж будь-яка вакцина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що дослідження було опубліковане в журналі Nature Medicine. Науковці з Оксфордського університету дослідили дані стосовно 38 мільйонів вакцинованих людей. Вони порівняли ризик міокардитів, перикардитів та аритмії у тому числі серед людей, які зробили щеплення від COVID-19 препаратами AstraZeneca, Pfizer-BioNTech та Moderna. Вчені дійшли висновку, що набагато більшим є ризик серцево-судинних захворювань внаслідок ускладнень після перенесеної хвороби COVID-19.

«Ми знайшли від 1 до 10 випадків міокардитів у 1 мільйону вакцинованих першою або другою дозою вакцини. Але більше 40 випадків було серед 1 мільйону людей, які хворіли на COVID-19», - розповіла керівниця групи дослідників, професор Оксфорду Джулія Гіпслі-Кос. Також вона додала, що ризик серцево-судинних захворювань у вакцинованих стосується тільки людей молодших 40 років.

«Це спостереження (щодо серцевих хвороб) не є новиною. Ми вже знали про це. Але це серйозне наукове дослідження підтверджує та доводить цю інформацію», - розповів журналістам науковець Пітер Інгліш.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок новий штам коронавірусу Омікрон виявили у 40% лондонців, які отримали позитивний результат ПЛР-тесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-