Трамп міг обманювати кредиторів, коли  хвалився своїми активами - ЗМІ

Трамп міг обманювати кредиторів, коли хвалився своїми активами - ЗМІ

Укрінформ
В офісі окружного прокурора Мангеттену в Нью-Йорку вивчають можливість висунення обвинувачення Дональдові Трампу в шахрайстві з метою отримання кредитів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації The New York Times.

Прокурори вивчають щорічні звіти про фінансовий стан, складені колишніми бухгалтерами Трампа, аби з’ясувати, чи завищував він вартість своїх активів з метою обдурити кредиторів.

«Слідство має з'ясувати, чи визначальна риса характеру Трампа - його схильність до гіперболізації - виявилася настільки вагомою у відносинах із кредиторами, що її прояв можна кваліфікувати як шахрайство», - вказується в матеріалі.

Як зазначається, прокурори намагаються встановити, чи дані, які лежать в основі фінансових звітів, ґрунтуються на твердженнях Трампа - тобто чи намагався ввести в оману своїх бухгалтерів та кредиторів.

Адвокати Трампа, припускає видання, запевнятимуть, що ніхто, а тим більше досвідчені кредитори, не повинні приймати його оцінки на віру. Крім того, кредитори самі аналізували активи Трампа і доходили висновку, що він є добросовісним позичальником.

Громадськість ознайомилася зі звітами експрезидента після того, як їх оприлюднив його колишній адвокат Майкл Коен, який давав свідчення перед Конгресом у 2019 році. Він визнав себе винним у кількох злочинах і розповів Конгресу, що «пан Трамп роздував свої загальні активи, коли це слугувало його меті, наприклад, намагаючись потрапити до списку найбагатших людей у Forbes».

Коен надав Конгресу декларації Трампа за 2011-2013 роки. Трамп неодноразово надсилав такі документи потенційним кредиторам, щоб справити враження про свій фінансовий стан, коли потребував позик на будівництво готелю, поля для гольфу або офісної будівлі.

Фінансові звіти, що складалися станом на 30 червня кожного року, часто починалися з переліку активів Трампа. Біля кожного об’єкта власності стояла його передбачувана вартість. У 2011 році Трамп заявив, що чиста вартість його активів становить 4,2 млрд доларів, у 2012-му - понад 5 млрд.

При визначенні вартості нерухомості співробітники Трампа часто брали за приклад недавні ціни продажу аналогічних будівель. Це поширений метод оцінки нерухомості, однак, зауважує видання, прокурори вивчають, чи при цьому коректно обиралися об'єкти для порівняння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-