Вакцина Pfizer дає 70% захисту від шпиталізації після зараження Омікроном

Вакцина Pfizer дає 70% захисту від шпиталізації після зараження Омікроном

Дослідження
Укрінформ
Нове дослідження показує, що дві дози вакцини від COVID-19 компаній Pfizer-BioNTech надають захист до 70% від шпиталізації після зараження Омікроном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що дослідження проводила найбільша приватна страхова компанія ПАР Discovery Health. Це дослідження базувалося на понад 211 000 позитивних результатах тестів на COVID-19, зроблених з 15 листопада по 7 грудня. Приблизно 78 000 з цих тестів, ймовірно, показують зараження новим варіантом коронавірусу.

Результати клінічних досліджень компанії спільно з Південноафриканської медичною дослідницькою радою (SAMRC) показують, що дві дози вакцини Pfizer-BioNTech надають захист до 70% від важкого перебігу хвороби та шпиталізації. Також дві дози вакцини на третину (33%) підвищують шанси взагалі не заразитися Омікроном.

Науковці дослідили результати тестів людей віком від 18 до 79 років. Зазначається також, що менш ефективна вакцина для людей похилого віку, а також для тих, хто має хронічні хвороби.

Також у звіті підкреслюється, що це менш ефективний результат, ніж проти штаму Дельта, від зараження яким вакцини захищають на 80%, а від шпиталізації – на 90%. Утім, за словами дослідників, навіть ці результати дають підстави для оптимізму, оскільки доведено, що вакцина принаймні з більшою долею імовірності захищає від шпиталізації.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 14 грудня зафіксували 271 103 247 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-