Президенти США й Фінляндії скоординували зусилля для реагування на ескалацію РФ

Президенти США й Фінляндії скоординували зусилля для реагування на ескалацію РФ

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден обговорив у понеділок з президентом Фінляндії Саулі Нійністе ситуацію щодо скупчення російських військ біля України, а також необхідність спільних трансатлантичних зусиль для зменшення ескалації з боку РФ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами спілкування двох лідерів, повідомляє Укрінформ.

«Сторони обговорили спільні занепокоєння щодо дестабілізаційного нарощування Росією військ уздовж кордону з Україною, а також важливості трансатлантичних зусиль для деескалації ситуації», - підкреслюється в документі.

Крім того, зазначається, що Джо Байден привітав вибір Фінляндією літаків F-35 у якості наступного винищувача, який буде прийнятий на озброєння в цій країни. Причому, президент США зазначив, що це створить «міцну основу для тісніших двосторонніх зв’язків у сфері оборони» в майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня президент США Джо Байден провів переговори з кремлівським лідером Володимиром Путіним у режимі відеоконференції. Одним з основних питань обговорювалася ситуація, пов’язана із посиленням військової присутності РФ біля кордону з Україною. Після цього в Білому домі заявили, що Сполучені Штати напрацьовуватимуть із європейськими союзниками та партнерами скоординовану відповідь на дії Росії з метою забезпечення стабільності в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-