Вибух у російському монастирі: поранені 10 дітей і терорист

Вибух у російському монастирі: поранені 10 дітей і терорист

Укрінформ
У Росії десятеро дітей постраждало від вибуху в гімназії на території Серпухівського жіночого монастиря.

Як передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс, про це повідомила уповноважена з прав дитини Московської області Ксенія Мішонова.

"Постраждав сам 18-річний терорист, а також 10 дітей. Один підліток відмовився від госпіталізації. Інші діти розміщені у лікарнях Московської області. Їх життю нічого не загрожує", - повідомила вона.

Раніше повідомлялося про сімох постраждалих.

Як повідомлялося, вранці 13 грудня 18-річний випускник православної гімназії Серпухова підірвав саморобну бомбу в цьому навчальному закладі, розташованому поряд із Введенським Владичним жіночим монастирем.

Нападник на гімназію дістав серйозні поранення і був госпіталізований. За одними даними, його вдалося реанімувати, а за іншими - він таки помер від ран.

Мотивом злочину, за попередніми даними, "стала ненависть підозрюваного до педагогів школи та черниць на тлі особистих неприязних стосунків", повідомило джерело агентства. Зазначається, що під час навчання він зазнав булінгу.

Порушено кримінальну справу за статтями про замах на вбивство (ч. 3 ст. 30, ч. 3 ст. 105 КК РФ) та незаконний обіг вибухових речовин (ст. 223.1 КК РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-