Штати вирізали виступ тайванського міністра через суперечливу мапу

Штати вирізали виступ тайванського міністра через суперечливу мапу

Укрінформ
Під час виступу міністра з питань цифровізації Тайваню Одрі Танг на Саміті за демократію, організованому минулого тижня з ініціативи Джо Байжена, трансляція відеоряду була раптово припинена після появи суперечливої мапи.

Як повідомляє Укрінформ, про це передає Reuters.

Зазначається, що на мапі Тайвань було зображено відмінним від Китаю кольором, що могло бути сприйняте як відмова Вашингтону від давньої політики офіційного не визнання незалежності Тайбею від Пекіна.

За даними поінформованих джерел Reuters, виступ Танг викликав переляк в американської сторони та був навмисно вирізаний за вказівкою з Білого дому.

Замість відео, як в інших учасників панельної дискусії, екран Танг показував лише її ім’я та транслював звук.

Читайте також: Через підтримку Тайваню Литва зіткнулася з економічним тиском з боку КНР – Reuters

Натомість у Держдепі США назвали цей інцидент “чесною помилкою”, викликаною технічними проблемами. Утім, за даними Reuters, офіційний Вашингтон висловив своє невдоволення колегам з Тайваню, а ті натомість заявили про своє обурення через переривання виступу міністра.

Як повідомлялося, 9-10 грудня тривав дводенний віртуальний саміт президента США Джо Байдена за демократію, на який було запрошено лідерів демократичних держав світу, представників громадянського суспільства, благодійних організацій та приватного сектору. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-