Звіт про випробування вакцини проти чотирьох штамів грипу обвалив акції Moderna

Звіт про випробування вакцини проти чотирьох штамів грипу обвалив акції Moderna

Укрінформ
10 грудня американська біотехнологічна компанія Moderna опублікувала результати першої фази досліджень вакцини-кандидата проти грипу (мРНК-1010), яка має працювати проти чотирьох штамів: A/H1N1, A/H3N2, B/Yamagata та B/Victoria.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Перша фаза дослідження чотиривалентної вакцини проти грипу (мРНК-1010) успішно підвищила титри проти всіх чотирьох штамів у літніх та молодих людей навіть за найнижчої дози; жодних серйозних проблем не виявлено», – зазначили у Moderna.

При найнижчому рівні дози (50 мкг) на 29-й день після введення у молодих людей середні геометричні титри (GMT) проти штамів грипу A склали: 538 (H1N1) та 530 (H3N2); GMT проти штамів грипу B: 467 (B/Yamagata) та 261 (B/Victoria).

Для людей похилого віку показники, відповідно, були: проти штамів грипу A - 310 і 263; проти штамів грипу B - 305 та 215.

Читайте також: Від штаму Омікрон краще захищають три дози вакцини

За інформацією Reuters, акції Moderna впали на 11%, оскільки дані показали, що препарат мРНК-1010 може бути недостатньо дієвим на тлі наявних вакцин від грипу, особливо для людей похилого віку.

«З одного боку, антитіла збільшилися до хороших рівнів, але з іншого боку, ці рівні не вважаються високими або кращими, ніж деякі високоефективні вакцини, такі як Flublok або Fluzone HD», — заявив аналітик інвестбанку Jefferies Майкл Йі.

Керівництво Moderna відзначило, що імунна відповідь могла бути обмежена попередньою дією штамів грипу, тому для кращого розуміння ефективності потрібні дані про повну імунну відповідь, включаючи Т-клітини. Компанія повідомила, що дослідження продовжується і попросила інвесторів дочекатися розгорнутої інформації.

Нагадаємо: у вересні Moderna розпочала роботу над комбінованою бустерною вакциною, яка має діяти проти COVID-19 та грипу одночасно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-