Учасник штурму Капітолію, якого розшукує ФБР, опинився у Білорусі

Учасник штурму Капітолію, якого розшукує ФБР, опинився у Білорусі

Укрінформ
Житель Каліфорнії Еван Ньюман, звинувачений у нападі на поліцію під час заворушень 6 січня біля Капітолію, втік зі Сполучених Штатів і тепер перебуває у Білорусі, де просить політичного притулку.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на прокуратуру США, передає Укрінформ.

49-річному Ньюману в п'ятницю було висунуто ще одне звинувачення за 14 кримінальними статтями. Перше звинувачення проти нього було висунуто у березні. При цьому відомо, що у лютому Нойман залишив США.

У заяві прокуратури йдеться, що Ньюмана було помічено на відео подій під Капітолієм. Він стояв у протигазі перед барикадами, встановленими біля західного фасаду будівлі. За даними слідства, пізніше Ньюман зняв протигаз і крикнув поліції: "Я готовий померти, а ви?". Після цього він кинувся на кількох офіцерів, використовуючи барикаду як таран.

Минулого місяця Ньюмана показали у програмі білоруського державного телебачення під назвою "Гудбай, Америка". Судячи з відео, американець перебуває у Мінську. У програмі білоруського телебачення він показаний як "представник іншої Америки", не тієї, яка "виступає за права ЛГБТ і бере участь у русі Black lives matter".

Читайте також: «Шаману» QAnon дали понад три роки в'язниці за участь у штурмі Капітолію

За його словами, він поїхав спочатку до Швейцарії, потім до Італії. Після цього Ньюман, за його словами, приїхав до України, де нібито жив у Києві та Житомирі. Після того як американець помітив за собою стеження, він вирішив тікати до Білорусі. Кордон переходив лісом нелегально. 

Ньюман сказав, що просить політичного притулку в Білорусі, тому що Сполучені Штати, на його думку, "не є правовою країною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-