Українські миротворці не постраждали внаслідок вибуху бомби у Малі

Українські миротворці не постраждали внаслідок вибуху бомби у Малі

Укрінформ
Військовослужбовців Збройних сил України немає серед загиблих і постраждалих миротворців ООН внаслідок вибуху у Малі.

Як передає Укрінформ, про це командування Об'єднаних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці. 

“У центральній частині Малі під час вибуху саморобної бомби на трасі в районі міста Бандіагара семеро миротворців Багатопрофільної інтегрованої Місії ООН зі стабілізації в Малі (МІНУСМА) загинули, ще троє зазнали поранень”, - ідеться у повідомленні.

Командування Об’єднаних сил ЗСУ повідомляє, що у конвої з матеріально-технічного забезпечення українські військовослужбовці не перебували.

Національний персонал у повному складі продовжує виконувати службові завдання відповідно до займаних посад у складі штабних елементів МІНУСМА.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня внаслідок вибуху у центрі Малі загинули семеро миротворців ООН, а ще троє отримали серйозні поранення. Інцидент стався в районі Бандіагара, що в регіоні Мопті, коли колона миротворців прямувала до міста Севаре. Напад вчинили бойовики, пов’язані з Аль-Каїдою або угрупованням “Ісламська держава”. 

Малі є епіцентром бойових дій джихадистів, що розпочалися на півночі країни 2012 року і протягом трьох років поширилися на сусідні країни Нігер та Буркіна-Фасо. Тисячі людей по всьому регіону загинули в ході бойових дій, близько двох мільйонів стали біженцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-