Бустерні щеплення вакциною Pfizer схвалили у ПАР

Бустерні щеплення вакциною Pfizer схвалили у ПАР

Укрінформ
Південна Африка схвалила надання бустерних щеплень від коронавірусу медзасобом компанії Pfizer для людей старше 18 років, оскільки новий штам вірусу Омікрон домінує серед нових випадків хвороби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Південноафриканське управління охорони здоров’я заявило, що дозволяє вводити третю дозу вакцини «особам у віці від 18 років та старше, щонайменше через шість місяців після другої дози».

Заява з’явилася за кілька годин після того, як компанії BioNTech та Pfizer оголосили, що двох доз їхньої вакцини може бути недостатньо для захисту від сильно мутуючого штаму вірусу Омікрон, що викликає глобальне занепокоєння тим, що він може передаватися швидше, ніж попередні штами.

Попередні результати невеликого дослідження, проведеного у Південній Африці показали, що здатність антитіл вакцини Pfizer-BioNTech нейтралізувати штам Омікрон у 40 разів знизилася у порівнянні з більш раннім бета-штамом коронавірусу.

З 3 051 222 виявленими випадками хвороби та 90 002 смертями, пандемія COVID-19 вразила Південну Африку сильніше, ніж будь-яку іншу країну на африканському континенті.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 8 грудня виявлено 267 400 826 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 286 789 смертей, одужали 240 840 373 особи.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-