Шведська міністерка потрапила у скандал через світлину з нібито нацистським вітанням

Шведська міністерка потрапила у скандал через світлину з нібито нацистським вітанням

Укрінформ
Нова міністерка державного управління Швеції Іда Каркіайнен потрапила під хвилю критики після публікації у ЗМІ старої світлини, де вона витягує праву руку вгору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

На фото, вперше опублікованому правопопулістським сайтом Nyheter Idag, 15-16-річна Каркіайнен сидить на кухонному столі у квартирі, яку вона ділила зі своїм хлопцем, який тепер є її партнером. ЇЇ підняту правицю на цій світлині інтерпретували як нацистське вітання.

Фото: riksdagen.se samt privat
Фото: riksdagen.se samt privat

«Я не пам’ятаю, щоб робила такий жест. Я розумію, як це виглядає, але я ніколи не робила нічого такого, щоб висловити співчуття мерзенній ідеології нацизму. Якщо я й зробила щось, то це було зроблено іронічно або як не надто вдала спроба висміяти цю ідеологію» – зазначила Каркіайнен.

Голова нового уряду Магдалена Андерссон зазначила, що вона говорила про це з Каркіайнен, й «цілком упевнена, що це не те, що відображає її цінності». Втім, Андерссон охарактеризувала такий жест як «вкрай недоречний».

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада парламент Швеції вдруге затвердив Магдалену Андерссон на посаді голови уряду після того, як вона за декілька годин після першого призначення подала у відставку з посади прем’єр-міністра країни.

Фото: Sören Andersson/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-