Covishield вдвічі скорочує виробництво вакцин проти коронавірусу

Covishield вдвічі скорочує виробництво вакцин проти коронавірусу

Укрінформ
Індійська Covishield, яка є найбільшим у світі виробником вакцин, скоротить удвічі обсяги виробництва вакцин від COVID-19 через відсутність нових замовлень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на заяву генерального директора компанії Адара Пунавалла. 

Він зазначив, що у компанії наразі немає нових замовлень, тож їм доведеться зменшити удвічі виробництво вакцин до підписання угод з індійським урядом або з будь-якою іншою країною. Окрім цього, Пунавалла заявив, що дуже мало замовлень надходить від платформи Covax, яка постачає вакцини у бідніші країни.

ЗМІ відзначає, що наразі у компанії зберігаються резерви у вигляді 500 мільйонів доз вакцини Covishield, яка є місцевою версією вакцини компанії AstraZeneca, виготовленою Інститутом Серум. Також зазначається, що препаратом Covishield було зроблено близько 90% щеплень від 1,3 мільярда доз вакцини в Індії.

Повідомляється, що Індія планує повністю вакцинувати 51% дорослого населення до січня. Також близько 85% населення отримали принаймні одну дозу вакцини.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Індія відновила постачання вакцин за глобальною платформою розповсюдження препаратів COVAX вперше з квітня цього року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-